The following review appeared on the Greek website MiC (Music Portal)

See it in its original form HERE

 

We have archived in here too:

 

U.K. Subs

Work in progress(Captain Oi)

Punk

Το πρώτο που σκέφτεται κανείς μαθαίνοντας πως οι δεινόσαυροι του Αγγλικού punk rock UK Subs κυκλοφόρησαν νέο δίσκο, είναι πως πρέπει να κρατήσει μικρό καλάθι μη τυχόν και του βγει κανένα από τα πολλά και καλά κρυμμένα best of των τελευταίων ετών, όπως το Sub Mission, το Time Warp, ή ακόμη χειρότερα το απατεωνίστικο Violent State. Και όταν μαθαίνει πως είναι άλμπουμ με νέο υλικό, φίδια τον ζώνουν μήπως και πέσει σε καμιά προχειροδουλειά όπως το προ οχταετίας Universal. Όσο και να το πεις, η δυσπιστία είναι όχι μόνο δικαιολογημένη μα και επιβεβλημένη σε τέτοιου είδους κυκλοφορίες.

Με μισή καρδιά λοιπόν, και επειδή στις παλιές (μουσικές) αγάπες ξαναδίνεις και μια και δυο και τρεις και παραπάνω ευκαιρίες, ξαναμπαίνουμε στο τριπάκι και ασχολούμαστε με ακόμη μια δουλειά αυτού του ξεχωριστού κεφαλαίου που λέγεται UK Subs.

Λοιπόν τα μέλη του γκρουπ σε αυτό τον δίσκο, πλην του Charlie Harper του ανθρώπου πίσω από τους UK Subs, είναι ο γνωστός μπασίστας Alvin Gibbs που ξεκίνησε από ένα πάρτυ στο Παρίσι και από τότε και για είκοσι οχτώ χρόνια μετά μπαινοβγαίνει στο γκρουπ, ο κιθαρίστας Jet που ανησύχησε τον λαό του μη δίνοντας σημάδια ζωής για μερικές μέρες όντας στο επίκεντρο του μεγάλου σεισμού στην Ιαπωνία και ο Jamie Oliver στα ντραμς, όχι ο μάγειρας, ο άλλος.

Οι όποιες επιφυλάξεις και δυσπιστίες, μέσα στα πρώτα τρία λεπτά θρυμματίζονται με μιας με το Creation που ανοίγει εκκωφαντικά τον δίσκο. Τραγούδι σα να ξέφυγε από το Brand New Age, εκρηκτικό και γρήγορο, με μια ανυπέρβλητη κιθάρα που το απογειώνει. Για το συγκεκριμένο κομμάτι βέβαια είχαμε πάρει μια πρόγευση καθώς είχε μπει μια του μορφή στο EP του 2008 Warhead, αλλά τέτοια βελτίωση δεν υπολογίζονταν. Η συνέχεια δεν είναι και δεν μπορεί να είναι στο ύψος του Creation, αλλά και πάλι παραμένει σε υψηλά στάνταρ για τα δεδομένα της εποχής, θυμίζοντας λίγο εποχές Endangered Species και Flood Of Lies. Ο Harper παρά την ηλικία (και τα κιλά) του, ανταποκρίνεται πολύ καλά στις απαιτήσεις των punk κομματιών και της ενέργειας που χρήζουν για ν' αποδοθούν σωστά, τη στιγμή που οι υπόλοιποι συντελεστές παίζουν απίστευτα δυνατά, σωστά και προσεγμένα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό wall of sound πίσω από τα φωνητικά του. Σε αυτό βοηθάει και η κρυστάλλινη και καθάρια παραγωγή που έγινε στο άλμπουμ που όμοιά της δεν έχουμε συναντήσει ποτέ σε άλμπουμ των UK Subs.

Εκτός του Creation ένα ακόμη ισχυρό χαρτί αυτού του δίσκου είναι το All Burns Into One, κομμάτι που εντυπωσιάζει με τα τρία διαφορετικά μέρη του στο μικρό χρονικό διάστημα που διαρκεί, ένα κομμάτι μάθημα rock υπόκρουσης για όλους τους νεότευκτους του χώρου, όπως επίσης και η μιας νέας διάστασης διασκευή στο Strychnine των Sonics.

Όπως είναι φυσικό αδύνατες στιγμές υπάρχουν, αποτιμώνται όμως σε δυο τρία κομμάτια όπως το Robot Age που κλείνει το δίσκο ή το αρκετά "ροκάδικο" για τα πιο punk γούστα Children Of The Flood, που όμως από μόνα τους δεν στέκουν ικανά να αλλοιώσουν το συνολικό θετικό αποτέλεσμα.

Το Work In Progress είναι ένα άλμπουμ έκπληξη, άλμπουμ που άνετα μπαίνει στα πέντε - έξι καλύτερα ολόκληρης της δισκογραφίας των UK Subs. Και ξέρετε τι αριστουργήματα περιλαμβάνονται σε αυτή! Με αυτό ο Harper έχει φτάσει στο w και αν δεν πεθάνει από βαθιά γηρατειά έχει ένα x, ένα y, και ένα z να μας δώσει ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο το αλφάβητο της ζωής του. Θα τα καταφέρει;

 

8 out of 10


 

 

Μίλτος Τσίπτσιος

 

Work in progress
1.Creation
2.Tokyo Rose
3.Hell Is Other People
4.The Axe
5.Radio Unfriendly
6.This Chaos
7.Guru
8.Eighteen Wheels
9.Children On The Flood
10.All Burns Into One
11.Blood
12.Rock n Roll Whore
13.Strychnine
14.Robot Age

UK Subs 01

Work in progress

LEARNING THE ALPHABET [A-I]

LEARNING THE ALPHABET [J-V]

 

 

 

T&M